Водещите фигури на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС се събраха по

...
 Водещите фигури на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС се събраха по
Коментари Харесай

Пеевски отстъпи, напуска конституционната комисия в НС frognews.bg

 Водещите фигури на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи се събраха по покана на десницата, с цел да решат какво ще вършат с измененията в главния закон, за които приказват от много време, само че до момента не се подхванали нищо съответно.

 

Пеевски съобщи, че на днешната среща е било решено да се избере напълно нов състав на конституционната комисия, в който ще влязат единствено специалисти. " Лидерите на партиите плюс политическите знакови лица ще разясняват процеса на Конституцията от тяхна позиция ", изясни той. Досега точно неговото присъединяване в комисията, където беше определен по гледище на партията си, беше повода тя да не организира нито едно съвещание до момента. ПП-ДБ се противопоставяше на избирането му по редица аргументи, най-много тъй като политикът от Движение за права и свободи е глобен по американския закон " Магнитски ". Комисията няма и ръководител, защото парламентарните групи не съумяха да се схванат кого да изберат да я оглави.

 

На срещата участваха Бойко Борисов, Десислава Атанасова, Рая Назарян и Радомир Чолаков от страната на герберите; Кирил Петков, Христо Иванов, Надежда Йорданова и Никола Минчев съставляват десницата; Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Станислав Анастасов и Йордан Цонев приказват от името на Движение за права и свободи. Присъствието на депутата предприемач Пеевски демонстрира, че десните евентуално са се примирили с неговото ефективно присъединяване в конституционната промяна. Включи се и правосъдният министър Атанас Славов.

 

Представители на останалите парламентарни политически сили - " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, нямаше. А тяхното присъединяване е належащо, в случай че се търси болшинство от 180 депутати, което може бързо да промени Конституцията.

 

Това обаче не е единственият провесен въпрос. Водачът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова посочи, че трите обединения разполагат със лични планове, сред които има основни разлики. Затова би трябвало да решат дали те ще се разискват поотделно или ще се направи общ план. Единственият план, който е оповестен, принадлежи на Движение за права и свободи, а придвижването даже няма задоволително депутати, с цел да го внесе официално в Народното събрание за разглеждане. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ настояват, че също разполагат с такива, само че не са ги оповестили пред обществеността.

 

Водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че без промени в Конституцията не може да се направи цялостна и съдържателна правосъдна промяна. И прикани за разговор, при който да се търсят единодушията, а не разликите и опълчванията.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР